Den første Bitcoin-transaktion blev sendt til Hal Finney

Den første Bitcoin-transaktion blev sendt til Hal Finney for 12 år siden

Hal Finney var den første modtager af Bitcoin nogensinde – en historisk begivenhed, der beviste, at netværket virkede.

I dag er det tolvårsdagen for den første Bitcoin-transaktion nogensinde Bitcoin Bank sendt fra en person til en anden. I den modtagende ende var computerforsker Hal Finney, der fik de 10 Bitcoin fra Satoshi Nakamoto, netværkets mystiske, pseudonyme skaber.

Transaktionen på den nu historiske dato beviste, at Bitcoin – som et pengenetværk – faktisk virkede og satte grundlaget for dets fremtidige vækst. Det kom en uge efter, at Nakamoto begyndte at køre Bitcoin-netværket på deres computersystem.

Bortset fra at modtage den første Bitcoin-transaktion var Finney, der var kendt for sit arbejde inden for avancerede kryptografisystemer, før han undergik en sjælden sygdom i 2014, også den anden person til at køre Bitcoin. Nogle konspirerer endda, at han var Nakamoto – en teori, der gør runderne selv i dag.

Hal Finney modtog den første bitcoin-transaktion

”Jeg minede blok 70-noget, og jeg var modtageren af den første bitcoin-transaktion, da Satoshi sendte ti mønter til mig som en test,” skrev Finney i et Bitcointalk-forumindlæg i 2009. Beløbet var næsten intet værd på det tidspunkt , men til nutidens markedspriser er det værd over $ 353.000.

Twitter kan mindes om Bitcoin Pioneer Hal Finneys konto

Twitter-kontoen til computerforsker Hal Finney, en af Bitcoins tidligste udviklere, kunne snart mindes, efter at platformen udrullede nye kontopolitikker næste år, ifølge en …

Finney var også en af de første personer, der udsendte en prisforudsigelse på Bitcoin. Han estimerede i en mail (som oprindeligt gik tabt, men senere blev genoprettet) til Nakamoto i 2009, der ekstrapolerede den samlede verdensomspændende husstandsform – betragtet som at være mellem $ 100-300 billioner – med Bitcoins levering på 21 millioner: At give hver mønt en værdi på $ 10 millioner .

Kører bitcoin

– halfin (@halfin) 11. januar 2009

Og som om de første ikke var nok, holder Finney også sondringen mellem at lave det første nogensinde tweet, der henviser til Bitcoin. Det sagde bare „kører bitcoin“ og tolv år senere går netværket stadig stærkt

Kommentare sind geschlossen.