Rapporteer: Blokketenpatenten ‚Skyrocket‘ in 2020, Alibaba is eigenaar van de meeste Crypto-patenten

Een studie van het team van Kisspatent toont aan dat Alibaba Group in 2020 de grootste blokketenoctrooihouder is met 10x het aantal octrooien dat IBM in bezit heeft. Het rapport merkt op dat blokketenoctrooien „torenhoog“ zijn dit jaar en dat er tot nu toe in 2020 meer gedistribueerde grootboektechnologie en cryptocurrencypatenten zijn gepubliceerd dan alle patenten van 2019..

Het lijkt erop dat gedistribueerde grootboektechnologie en cryptocurrency solution patenten in 2020 weer iets worden. Een paar jaar geleden zeiden verschillende rapporten dat Bank of America (BoA) en de firma Nchain alle patenten op digitale activa en blokketentechnologie opslokten.

De tijden zijn in 2020 veranderd en beide bedrijven zijn dit jaar in de gelederen geschoven wat betreft de houders van de top-blokketen.

De laatste studie van Kisspatent toont aan dat Alibaba Group dit jaar het topbedrijf was met het succesvol indienen van blokketenoctrooien en dat IBM aanzienlijk is gesprongen. Alibaba Group is de top blockchain octrooihouder terwijl het Chinese multinationale technologiebedrijf wordt gevolgd door de financiële instelling BoA.

Terwijl Alibaba en IBM in 2020 de twee grootste kanshebbers waren voor het indienen van blokketenoctrooien, overtrof Alibaba IBM met 10x het aantal octrooien. Bovendien is er dit jaar al „3 keer meer blokketenoctrooien gepubliceerd dan in 2018“.

Achter IBM staan respectievelijk Mastercard, Nchain en Walmart als het gaat om blokketenoctrooien. Het Kisspatent onderzoek merkte op dat de lijst van top blockchain-octrooihouders niet echt vertegenwoordigd was door gedistribueerde grootboekspecifieke bedrijven.

„Bedrijven met alleen maar blokkettingen dienen geen octrooien in, Fortune500-bedrijven wel“, merkt Kisspatent onderzoeker Dr. D’vorah Graeser op. Interessant is dat de firma Nchain, het beruchte bedrijf waar de zelfverklaarde Bitcoin-uitvinder Craig Wright voor werkt, „het enige zuivere blokketenbedrijf“ is.

Kisspatent benadrukt dat de claims van Nchain gebaseerd zijn op getallen die in een persbericht worden genoemd, maar „[het getal] zou veel kunnen omvatten die nog niet zijn gepubliceerd, plus het kan zijn dat ze internationale aanvragen die in meerdere landen zijn ingediend als afzonderlijke octrooiaanvragen tellen,“ zegt Graeser.

Graeser’s lijst lijkt onvolledig omdat er geen bedrijven zoals Reechain, Webank en Tencent in staan. Chinadaily.com toont aan dat deze drie Chinese bedrijven top blockchain patent holders.

zijn.
Volgens de schattingen van de regionale publicatie heeft IBM 240 blokketenoctrooien, Rechain 279, Webank 282 en Nchain heeft in totaal 402 octrooien. De lijst van Chinadaily.com toont aan dat Tencent een aanzienlijk aantal gedistribueerde grootboekpatenten heeft met 724 tot nu toe. Alibaba Group is nog steeds koning met maar liefst 1.505 blockchain-patenten.

Kommentare sind geschlossen.